Over 20 års erfaring med billeder fra luften:

Fordi luftfoto er mere end bare billeder.

Se vores video og læs mere om os herunder.

Afspil video

Sådan opstod Confident Luftfoto ApS

Per Nilausen, der i dag ejer Confident Luftfoto ApS, startede sin karriere som Ingeniør og blev hurtigt ansat hos IBM, der den gang var ene om videre uddannelse inden for EDB. Efter 10 år hos IBM, startede Per sin egen virksomhed med udvikling af EDB programmer til IBM kunder.

Der gik 20 år med programudvikling, men så bevirkede kundesammensætningen, at en større del af arbejdet blev med det dengang nye digitale fotoudstyr. Virksomheden udvikling blev mere og mere rettet mod billedbehandling og firmaet fik mange opgaver med foto af ejendomme til ejendomsmægler kunderne.

Per forsøgte allerede den gang at komme i luften, idet han investerede i noget helt nyt, nemlig foto af ejendomme fra et højt stativ. Det sidste stativ der blev erhvervede, skulle pumpes op i 10 meters højde, hvor kameraet, blev fjernstyres via en lang ledning, og billedet fokuseres på et medbragt mini TV.

 

Derfor gik Confident i luften

En sommerferie i år 2000 gik turen til Nice, hvor en afslappende dag på stranden, bl.a. blev brugt til at beundre en store lystyacht, hvor ejeren, pludselig kom flyvende i helikopter, og landede på agterdækket. Per tænkte at det nok aldrig ville lykkes at blive ejer af en sådan yacht med helikopter, men fik den ide, at hvis han ikke kunne eje en helikopter, så kunne han måske tjene penge, ved at flyve med den og fotografere ejendomme.

Ideen var skabt, og kort efter hjemkomsten fra ferien, lejede Per en helikopter og prøvede i en halv times tid, at tage foto af tilfældige ejendomme, for at se resultatet.

Siden da har Per gennem 20 år fløjet, det første år med helikopter, derefter med et Cessna fly, der er væsentlig hurtigere. I dag er EDB udviklingen for længst lagt på hylden, og virksomheden lever udelukkende, når vejret tillader det, af at flyve hver uge en rundtur over hele Danmark og Skåne.

 

Sådan arbejder Confident i dag

Confident arbejder meget seriøst med foto og billedbehandling.

Optagelserne sker fra et fly af typen Cessna og fotoudstyret er altid det nyeste Nikon udstyr. Objektiverne skiftes under optagelserne, således kan et kraftigt teleobjektiv, fra 300 meters højde let fotografere en almindelig terresse til et parcelhus, medens det mere almindelige objektiv bruges når omgivelserne som butikker, indkøbscentre, horisont og måske himmel skal ses.

Når flyet har rundet dagens sidste optagelse, bliver billederne straks overført til en billedserver, og gemt som det vi kalder rå-formater. Næste dag startes med redigering af de mange fotos. Billederne rettes op for skævheder, farver rettes, specielt for optagelser i vinterhalvåret. Biler eller personer der ikke ønskes på billedet, udraderes. Der kan påsættes både dato og pil på billederne, alt sammen uden ekstra omkostning, det er bare en del af servicen.

Når billederne er færdigt, samles de pr. opgave, og overføres enten til kunden egen server, eller de lægges på Confident´s server. På denne, gemmes billederne pr. kunde og pr. opgave, og de bliver liggende så længe det ønskes. Derfor kan man som kunde hente billeder fra tidligere sager, eller man kan give linket og passwordet videre, f.eks. for at printning af en store plakater, eller tapet.

Alle billeder og rettigheder er vore kunders ejendom.

Bliv en del af en voksende gruppe af virksomheder der får produceret billeder hos Confident Luftfoto.